۵ تکنیک اطفا حریق پر کاربرد

3.8/5 - (5 امتیاز)

زمانی که یک آتش شعله‌ور می‌شود، خاموش کردن آن به مسائلی مانند نوع سوختی که باعث حریق شده و همچنین مکان آتش گرفته بستگی دارد. در ادامه 5 تکنیک اطفا حریق شناخته شده که توسط آتش نشانان اجرا می‌شود را توضیح می‌دهیم.

در واقع اینها تکنیک هایی هستند که در موقعیت های مختلفی به کار میروند. به یاد داشته باشید که اطفا حریق و عملیات نجات را به متخصصان بسپارید و تنها از روی مقالات و فیلم ها اقدام نکنید.

۵ تکنیک اطفا حریق

استفاده از مه ( Fog Attack )

نازل های آتش نشانی که قابلیت مه پاش دارند، برای آتش هایی که در بخش های نزدیک هستند و هیچ بادی هم نمی وزد ایده آل می‌باشند. در واقع این تکنیک برای بخش هایی از آتش که نزدیک هستند کاربرد دارد. همچنین استفاده از این روش از نازل های مه پاش به جای نازل های جت برای خاموش کردن حریق استفاده می‌شود.

این تکنیک برای محیط هایی که بادخور ندارند بسیار تاثیر گذار است. اما جاهایی که باد وجود داشته باشد، تاثیر گذاری این روش به شدت کاهش پیدا می‌کند.

حمله غیر مستقیم ( Indirect Attack )

مثل Fog Attack نیز این روش در حریق های نزدیک بیشتر کاربرد دارد. به جای اینکه جریان آب به طور مستقیم به سمت آتش باشد، آن را به سمت سقف یا دیوار بالای حریق می‌گیریم. این کار باعث می‌شود تا آب به روش شعله پخش شود و آن را خاموش کند.

در واقع این تکنیک 2 کار را انجام می‌دهد:

  • آب سبب خنک شدن سقف و دیوار ها می‌شود. این کار از احتراق دوباره نیز جلوگیری می‌کند
  • مابقی آب نیز مانند باران پایین می ریزد و به خاموش کردن آتش کمک می‌کند

روش های خاموش کردن آتش

حمله مستقیم ( Direct Attack )

یکی دیگر از 5 تکنیک اطفا حریق، حمله مستقیم به آتش است. در این روش جریان آب را مستقیما به مرکز آتش سوزی هدف میگیرند. این تکنیک زمانی که آبی پر فشار و غلیظ وجود داشته باشد بسیار برای خفه کردن حریق مناسب است. برای اینکه این روش به درستی کار کند، آتش نشانان باید دید واضح و درستی از آتش داشته باشند.

اگر این متد در محیطی که باد خور نباشد استفاده شود، بخار آب نیز کمتر شده و آتش زودتر خاموش می‌گردد.

حمله ترکیبی ( Combination Attack )

این روش شامل استفاده از هر دو روش مستقیم و غیر مستقیم می باشد. یکی از مزیت های اصلی آن حمله به طور همزمان به گازهای بالایی، مانند همان کاری که روش غیر مستقیم انجام می‌دهد، در حالی که برای خاموش کردن آتش نیز مستقیما اقدام می‌شود. در این تکنیک، اطفا حریق سریعا صورت می گیرد و ریسک پخش شدن حریق نیز کاهش می یابد.

تکنیک اطفا حریق 2 تیم همزمان

این روش فقط مختص حریق هایی با انرژی بالا می باشد. این تکنیک 2 تیم می‌خواهد که هر تیم دارای نازل متفاوتی می باشد. یکی از تیم ها دارای نازل فشار بالا/پایین مه پاش، و دیگر تیم دارای نازل با جریان غلیظ و پرفشار می باشند.

تا زمانی که هر دو تیم به طور همزمان و درست کار کنند، این متد می‌تواند خیلی تاثیرگذار باشد. یک تیم باید روی حمله مستقیم به آتش تمرکز کند، در حالی که تیم دیگر از پخش شدن شعله ها جلوگیری می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *