راهنمای خرید کپسول آتش نشانی
در این مقاله قرار است راهنمای خرید کپسول آتش نشانی و مواردی که باید در زمان تهیه به آن توجه داشته باشید را در اختیار شما بگذاریم. برای شناسایی و خرید یک کپسول آتش نشانی معیارهایی مانند : استاندارد، حروف، شناسایی از روی قطعات دستگاه، شناسایی نوع خاموش کننده از طریق رنگ بدنه سیلندر، وجود دارد که به شرح آنها میپردازیم:
راهنمای خرید کپسول آتش نشانی استاندارد
مؤسسه استاندارد همیشه سازنده را مجبور میکند تا اطلاعات مربوط به کپسول آتش نشانی را روی بدنه آن بنویسد و ابتدایی ترین استانداردهای الزامی را رعایت کند.
روی کپسول، اطلاعاتی از قبیل نوع موادی که برای اطفای حریق استفاده میشود، ظرفیت، موارد استفاده و طرز کار با آنها میباشد.
ب) حروف کپسول آتش نشانی
شاید نوشتههایی که بر روی کپسول وجود دارد شخصی توانایی خواندن زبان انگلیسی را نداشته باشد به همین دلیل راه دیگر شناسایی کپسول آتش نشانی حروفی است که نماینده مواد قابل اشتعال میباشد و میتوان از آن کپسول برای اطفای حریق استفاده نمود
حروف A : برای اطفای حریق جامدات مانند چوب، کاغذ، پارچه و . . . مناسب است.
حروف A.B : برای اطفای حریق جامدات معمولی مانند موارد بالا و مایعاتی از قبیل نفت و بنزین و . . . میباشد.
حروف A.B.C : برای اطفای حریق سه دسته وسایل الکتریکی، آتشسوزی جامدات و مایعات مورد استفاده قرار میگیرد که از مواد پودری استفاده میشود.
حروف B.C : که برای آتشسوزی مایعات و وسایل الکتریکی مناسب است.
ج) شناسایی از روی قطعات دستگاه
کپسولهای گازی CO2 دارای بدنه ای یک تکه، بدون درز و نازلی قیفی شکل هستند و اگر خاموش کننده مورد نظر دارای نازلی با قطر کم باشد، خاموش کننده محتوی آب است و دو خاموش کننده محتوی کف مکانیکی و محتوی پودر به ترتیب دارای نازلی با سوراخهای هواکش و نازلی معمولی میباشد.
د) شناسایی نوع خاموش کننده از طریق رنگ بدنه سیلندر
این راه شناسایی کپسول آتش نشانی به گونهای است که اگر خاموش کننده، محتوی آب باشد رنگ بدنه قرمز و اگر خاموش کننده، محتوی پودر باشد رنگ بدنه آبی و اگر خاموش کننده، محتوی گاز CO۲ باشد رنگ بدنه مشکی و اگر خاموش کننده، محتوی هالوژنه باشد رنگ بدنه سبز و در نهایت اگر خاموش کننده، محتوی کف باشد رنگ بدنه زرد میباشد.