گاز کپسول آتش نشانی

4.7/5 - (7 امتیاز)

کپسول آتش نشانی بر اساس نوع خاموش کننده های آن نظیر آب ، پودر و… به دسته بندی های مختلفی تقسیم می شوند و از هر کدام از انها باید بنا به نوع آتش سوزی استفاده نمود . به طور کلی در خاموش کننده های مختلف از گاز Co2 استفاده می کنند تا فشار لازم برای پرتاب مایع خاموش کننده تامین شود اما در برخی از خاموش کننده ها تنها از گاز CO2 استفاده می شود بنابراین در پاسخ به سوال گاز خاموش کننده حریق چیست باید این گونه پاسخ داد که گاز این کپسول ها CO2 می باشد .

موارد استفاده از گاز کپسول آتش نشانی

گاز CO2 از گذشته دور تاکنون به عنوان یک گاز ضد آتش در دستگاه های خودکار استفاده می شده است . این گاز با ویژگی های نظیر غیر قابل اشتعال بودن ، بدون بو ، خنثی ، غیر سمی و … گزینه مناسبی برای اطفاء حریق به شمار می رود . با توجه به اینکه وزن این گاز یک و نیم برابر هوا می باشد به همین دلیل هنگام خاموش کردن آتش با پوشاندن سطح مانع رسیدن اکسیزن شده در نتیجه آتش به سرعت خاموش می شود . این خاموش کننده ها در انواع مختلفی با ظرفیت های 1 تا 6 کیلوگرم ساخته می شود و با توجه به اینکه در محل مصرف هیچ اثری از خود نمی گذارند بیشتر در محل های سر بسته و جهت اطفا حریق وسایل الکتریکی و دستگاه های کامپیوتری استفاده می شوند .

گاز خاموش کننده حریق CO2

نکته مهمی که در مورد گاز کپسول آتش نشانی CO2 وجود دارد این است که با توجه به اینکه این گاز باعث از بین رفتن اکسیژن می شود اگر به مقدار زیاد در یک محیط به کار رود با توجه به این موضوع ممکن است که تنفس را برای افراد حاضر در اتاق سخت کند و حتی باعث خفه گی افراد حاضر در اتاق شود به همین دلیل باید بلافاصله پس از استفاده یا اتاق را ترک نمایید یا اینکه با باز گذاشتن درب ها و پنجره ها گاز را از محیط خارج کنید .

گاز مورد استفاده در کپسول آتش نشانی چیست ؟

در این مطلب می خواهیم در مورد گاز هایی که در کپسول اتش نشانی در آنها استفاده شده است توضیحاتی دهیم و جزئیات مربوط به گاز خاموش کننده ها را در ادامه این مطلب توضیح خواهیم داد. در کپسول آتش نشانی از دو نوع گاز هوای خشک و گاز کربن دی اکسید استفاده می کنند در کپسول فوم و گاز از هوای خشک استفاده شده که اگر بخواهید از گاز دیگری مثل کربن دی اکسید استفاده کنید به دلیل کاهش دمای که در اینگاز آزاد میشه خروجی کپسول دچار یخ زدگی میشه و مشکل پیدا میکند.

اما در کپسول هایی مثل پودر و گاز کربن دی اکسید و بیوورسال از گاز co2 استفاده می شود گاز کربن دی اکسید که فشرده سازی شده و در سیلندر قرار میگیره تحت فشار بسیار زیادی می باشد که همین باعث می شود در زمانی که شما اهرم کپسول را فشار می‌دهید این گاز با فشار بسیار زیادی بیرون زده و باعث خاموش شدن آتش شود. یکی دیگر از نکاتی که در مورد این گاز وجود دارد این است که دمای آن بعد از فشار سازی بسیار پایین می رود و همین باعث می شود که در زمان خاموش کردن آتش بتوانید حرارت تا حد زیادی کنترل کنید و آتش را خاموش کنید.

یک نظر در “گاز کپسول آتش نشانی
  • مهر 19, 1397 at 6:23 ق.ظ
    Permalink

    با تشکر ، بسیار مطلب آموزنده و مفیدی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *