کاربرد کپسول آتش نشانی CO2
سوالات متداول-
کپسول های دی اکسید کربن در چه مواقعی به کار می روند؟مهار آتش سوزی های ناشی از مایعات قابل اشتعال ، تجهیزات برقی و الکترونیکی و مواد کربن دار
-
کپسول های CO2 را در چه مواقعی نباید استفاده کرد؟جهت مهار آتش سوزی افراد و موجودات زنده و مهار حریق در فضای بسته نباید از این نوع کپسول استفاده کرد زیرا گاز دی اکسید کربن باعث خفگی و آسیب جدی به سیستم تنفسی خواهد شد.
-
هنگام استفاده از کپسول های دی اکسید کربن به چه مواردی باید توجه کرد؟در هنگام استفاده از این نوع کپسول ها باید فاصله تا آتش کمتر باشد تا حریق مهار شود، همچنین با توجه به اینکه گاز دی اکسید کربن سرد است ممکن است در صورت تماس با بدن دچار سوختگی (سرمایی) شوید که بسیار خطرناک تر از سوختگی توسط آتش است.
هر کدام از کپسول های آتش نشانی ویژگی های مختص به خود را دارند. هر کپسول دارای مزایا و معایبی بوده که کاربردشان را از هم تفکیک میکند. یکی از انواع خاموش کننده های اطفا حریق موجود در بازار، کپسول های CO2 می باشند. زمانی که برای خرید تجهیزات آتش نشانی اقدام میکنید باید کاربرد آنها را نیز در نظر بگیرید تا بتوانید بهترین گزینه ممکن برای کار و هدف خود را تهیه کنید. در این مقاله قصد داریم تا شما را با کاربرد کپسول آتش نشانی CO2 بیشتر آشنا کنیم.
1. خاموش کردن آتش سوزی های شیمیایی
یکی از موارد استفاده از کپسول CO2، مقابله با آتش سوزی مایعات قابل اشتعال است. گاز Co2 توانایی خاموش کردن مایعات اشتعال زا، مخازن رنگ، انبار های نفتی ، مایعات شیمیایی و … را دارد.
2. آتش سوزی وسایل برقی
گاز کربن دی اکسید به علت مقاومت الکتریکی بالا نسبت به هوا، برای آتش سوزی هایی که منبع برقی دارند به کار میرود. حریق های برقی معمولا به دلایل مختلفی مانند، ورود بیش از حد مجاز برق و یا بار الکتریکی، آسیب سیم برق و …ایجاد میشوند. در هنگام آتش سوزی که دارای منبع الکتریکی است باید برای خاموش کردن آن بسیار دقت کنید، زیرا یک لحظه غفلت می تواند سبب آسیب های جبران ناپذیری به شما شود.
برای خاموش کردن این نوع حریق نباید از کپسول ها و خاموش کننده های آبی استفاده کرد، زیرا باعث گسترش آتش سوزی میشوند. راه حل خاموشی این نوع حریق ، استفاده از کپسول آتش نشانی CO2 است.
از بین بردن عواملی که سبب بروز و ادامه داشتن حریق می شود از نکات اصلی اطفا حریق است. گاز کربن دی اکسید به دلیل دارا بودن وزن زیاد نسبت به هوا، اصطلاحا روی آتش نشسته و در نتیجه نرسیدن اکسیژن به آتش، باعث خفگی آن میشود. همچنین دمای CO2 در هنگام خروج از کپسول بسیار سرد بوده که خود سبب کاهش دما و خاموشی حریق می شود.
3. خاموش کردن مواد کربن دار
از دیگر کاربرد های کپسول آتش نشانی CO2 میتوان به استفاده در مکانهایی که ارزش مواد و اجناس بسیار بالا بوده و سالم بودن آنها از اهمیت بالایی برخوردار است، مانند موزه ها، گالری ها، انبار های نگهداری فیلم ها، مکان های بایگانی اسناد مهم و… اشاره کرد.
بهتر است از گاز CO2 برای خاموش کردن موارد زیر استفاده نکنید :
- مواد شیمیایی که دارای اکسیژن هستند مانند نیترات سلولز
- فلزاتی از قبیل آلومینیوم، منیزیم، پتاسیوم، سدیم و…
- هیدرات های فلزی
مزایای کپسول آتش نشانی CO2
- این گاز عایق الکتریکی بوده و غیر سمی و غیر خورنده است
- از نظر شیمیایی یک ماده پایدار به حساب می آید که کیفیت خود را از دست نمیدهد
- نسبت به دیگر خاموش کننده های گازی ارزانتر است
- به دلیل خشک بودن، آسیبی به تجهیزات نمیزند و در نتیجه در پایان حریق پسماندی از خود به جای نمیگذارد
- میتوان به عنوان تنها عامل گازی شکل برای اطفا حریق های گسترده از آن نام برد
- بدون هیچ گونه خطری میتوان از آن در مجاورت برق و دستگاه های الکتریکی استفاده کرد
- تلرانس نشتی بیشتری به نسبت سیستم های هالوژنی دارد
معایب کپسول های آتش نشانی دی اکسید کربن
- برای تخلیه کردن اتوماتیک این ماده باید محیط ایزوله شده باشد تا جان افراد در محل به خطر نیفتد
- دقت کنید که گاز کربن دی اکسید در بعضی محیط ها باعث خنک شدن و میعان هوا میشود
- فشار هوای محیط ها و اماکن بسته را افزایش میدهد
- تخلیه دی اکسید کربن باعث کمبود اکسیژن و محدود شدن دید میشود و میتواند برای جان افراد خطرناک باشد
سلام
کپسول co2را بعد از چه مدتی باید شارژ کرد؟
خیلی عالی و تشکر از شما.
جهت اطلاعات بیشتر در رابطه با شارژ کپسول به این بخش مراجعه شود.